فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 13 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر شاعلی*، کتایون میرزائیان، فاطمه مرادی صفحات 1-12
    مقدمه و هدف پژوهش

    چند دهه است که کشورهای توسعه یافته، جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری، توسعه محله ای را در قالب فرآیندی مشارکتی و دموکراتیک و منطبق با نیازهای ساکنان شهر در محور برنامه های خود قرار داده اند. بر همین اساس مدیریت شهری تهران با آگاهی از نقش موثر برنامه ریزی های محلی در توسعه پایدار شهری، اقدام به اجرای طرح ناحیه محوری نموده است. پژوهش حاضر سعی دارد ضمن بررسی عوامل اجتماعی موثر بر موفقیت اجرای طرح ناحیه محوری، به نقشی که این طرح در توسعه پایدار محله ای ایفا کرده، بپردازد.

    روش پژوهش

    این طرح به روش پیمایش در بین محلات منطقه 5 شهر تهران انجام شده و به کمک پرسش نامه، اطلاعات مورد نیاز پژوهش از بین کلیه اعضای شورایاری محلات 29 گانه این منطقه گردآوری شد.

    یافته ها

     یافته های این پژوهش نشان داد که بیش ترین موفقیت طرح در افزایش قابل ملاحظه ارتباط بین مردم و مدیران شهری، رضایت شهروندان از مدیریت، ارایه آسان تر خدمات به شهروندان، افزایش همکاری شهروندان با مسیولان محلی و افزایش مشارکت مردم در امور شهر و در مقابل کمترین میزان موفقیت طرح در واگذاری امور شهری از شهرداری مناطق به نواحی بوده است.

    نتیجه گیری

    طرح ناحیه محوری نقش بسزایی در توسعه پایدار شهری دارد. بدین ترتیب توجه به سرمایه اجتماعی موجود در محله موجب افزایش میزان مشارکت شهروندان در برنامه های شهری خواهد شد.

    کلیدواژگان: توسعه محله ای پایدار، مشارکت مردمی، سرمایه اجتماعی، مدیریت شهری، طرح ناحیه محوری
  • نغمه محمدپورلیما*، علی نوری کرمانی، علی اکبر رضایی صفحات 13-21
    مقدمه و هدف پژوهش

     طی نیم قرن اخیر، یکی از اثرات فرآیند شهرگرایی شتابان بر ساختار فضایی و جمعیتی کشور، رشد فزاینده تعداد شهرها و همچنین تبدیل مراکز روستایی به نقاط منفصل شهری است؛ این امر باعث بر هم خوردن تعادل توزیع فضایی جمعیت و برنامه ریزی می شود و آسیب های اجتماعی وسیعی از آن مترتب است. با توجه به عدم وجود هم خوانی در این نقاط جمعیتی در زمینه عوامل متعددی چون عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... ، الحاق نقاط روستایی به محدوده شهرها منجر به ایجاد مشکلات عدیده برای مدیریت شهری خواهد شد. از سوی دیگر عدم وجود ضوابط و مقررات یکسان در نقاط شهری و روستایی باعث اختلافات اساسی در نحوه مدیریت این نقاط است که خود عاملی در جهت ایجاد تعارضات خواهد بود. وجود چنین مشکلاتی، مدیریت شهری را در انجام وظایف محوله خود دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد. لذا با برنامه ریزی دقیق جهت تعدیل تعارضات پیش آمده می توان خدمات بهتری به شهروندان پیشین و جدید ارایه نمود. پدیده الحاق نقاط روستایی به محدوده شهری، اخیرا در روند تهیه و تصویب طرح حوزه های شهری استان تهران به صورت چشمگیری گریبان گیر شهرهای این استان گردیده است. لذا این پژوهش با مورد کاوی شهر اسلامشهر به عنوان یکی از بزرگ ترین شهرهای استان تهران در صدد بررسی نقش مدیریت شهری و ارایه راهکاری موثر جهت تعدیل این تعارضات می باشد.

    روش پژوهش

     این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از مطالعات اسنادی و میدانی وسیع از جمله مشاهده و تکمیل پرسشنامه در جامعه آماری مسیولین و کارشناسان به آزمون فرضیه مورد نظر می پردازد. لذا با روش نمونه گیری گروهی 9 نفر از کلیدی ترین مسیولین ارشد استانی و شهرستانی شناسایی که پژوهشگر با اخذ پرسشنامه از آنان و همچنین 21 کارشناس خبره دستگاه های تخصصی استان ، تعداد 30 پرسشنامه را تکمیل نمود.

    یافته ها و نتیجه گیری

      بر اساس نتایج پژوهش در می بابیم مدیریت شهری دارای نقشی اساسی در حل تعارضات حاصل از الحاق نقاط شهری به روستایی است و با رویکرد قانون مدار و مدیریت مبتنی بر قانون در تعدیل و یا حل تعارضات موثر می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، محدوده شهری، نقاط روستایی، اسلامشهر، شاطره
  • محمد سلیمانی*، سیمین تولائی، احمد زنگانه، حمیدرضا تلخابی صفحات 23-34
    مقدمه و هدف پژوهش

    زوال شهری که پدیده ای جدید در هسته های مرکزی شهرهاست در سال های اخیر با پیامدهای اجتماعی و کالبدی خاصی همراه است که در بخش مرکزی اراک نیز نمود یافته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های اقتصادی - اجتماعی و تغییرات ساکنین محدوده طی یک دهه می باشد، تا از طریق آن چرایی و چگونگی تاثیر پذیری کالبد از محتوا (ساکنان) تبیین گردد.

    روش پژوهش

    راهبرد پژوهش، قیاسی و روش انجام؛ تحلیلی و همبستگی است. از منابع کتابخانه ای و بررسی های پیمایشی استفاده شده است. محدوده مطالعاتی بافت قدیمی بخش مرکزی شهر اراک است که جامعه نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم کوکران، تعداد 350 نفر از ساکنین با سطح اطمینان 95 درصد و بصورت تصادفی انتخاب شده و به منظور تحلیل داده های میدانی، از نرم (SPSS) در قالب آزمون های (Chi-Square) و (Cramer) استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق در دو بخش کالبدی و اجتماعی اقتصادی صورت گرفته است. ریزدانگی و ناپایداری شدید به همراه نفوذناپذیری 30 درصد از قطعات از ویژگی های کالبدی محدوده است؛ و همچنین تغییرات منفی جمعیت، کاهش بعد خانوار، بالا بودن نسبت جنسی، بالا بودن گروه کهن سال، افت سطح سواد به خصوص در بین زنان، بالا بوده مهاجران مرد و عمدتا با مبدا، روستایی، پایین بودن اشتغال و درآمد از ویژگی های عمده اقتصادی و اجتماعی خاص محدوده بخش مرکزی است که ارتباط معناداری میان تمام این شاخص ها و فرسودگی ابنیه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    گسترش پیرامونی شهر و بی توجهی به بخش مرکزی شهرها باعث خروج ساکنین بومی و جایگزینی آنها به وسیله گروه های فقیر اجتماعی شده که نتیجه آن فرسودگی و زوال در بخش های مرکزی است. این وضعیت با تیوری های پالایش و چرخه زندگی در تحلیل ویژگی های زوال مناطق مرکزی شهر اراک قابل اثبات و دارای مصداق های بی شماری است.

    کلیدواژگان: فرسودگی کالبدی، زوال اقتصادی- اجتماعی، بخش مرکزی، شهر اراک
  • رحیم سرور*، محمدعلی خلیجی صفحات 35-44
    مقدمه و هدف پژوهش

     توسعه متوازن منطقه ای مبنایی برای توسعه پایدار در سطوح و ابعاد مختلف محسوب می شود، نظام تخصیص منابع به ویژه ظرفیت های صنعتی، نقش مهمی در توسعه منطقه ای ایفا می نماید و یکی از اهداف اصلی توسعه متوازن و ساماندهی به نظام استقرار جمعیت، آمایش صنعتی فضا از سطح ملی گرفته تا سطح ناحیه ای می باشد که در تمامی برنامه های توسعه پنج ساله مورد تاکید قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی سطوح توسعه منطقه ای در سطح استان کردستان که مشتمل بر 9 شهرستان است و چگونگی توزیع امکانات صنعتی، در ناحیه مذکور می باشد.

    روش پژوهش

    بدین منظور پس از بررسی، انتخاب شاخص های مناسب، روش های آماری و تکنیک تصمیم گیری چند شاخص های و با استفاده از مدل TOPSIS، به رتبه بندی توسعه صنعتی و توسعه منطقه ای شهرستان های مذکور در سال 1390 پرداخته شده است.

    یافته ها

     یافته های تحقیق نشان می دهند که در رتبه بندی صنعتی شهرستان های سنندج و بیجار به ترتیب در رتبه اول و دوم، شهرستان های سقز و کامیاران در رتبه آخر قرار دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از رتبه بندی شهرستان های مذکور نشان می دهد که اختلاف فاحشی در سطح توسعه صنعتی این شهرستان ها وجود دارد به طوری که از مجموع 8 شهرستان در ناحیه سنندج، اکثریت شهرستان ها در سطح پایینی از توسعه صنعتی قرار می گیرند.
    بعلاوه شهرستان های سنندج و بیجار به ترتیب صنعتی ترین شهرستان و بقیه شهرستان های مذکور از سطح پایین تری از توسعه یافتگی نسبت به آن قرار دارند.

    کلیدواژگان: رتبه بندی صنعتی، توسعه صنعتی، شاخص های صنعتی، کردستان، TOPSIS
  • مهدی مومنی*، امید مبارکی، نرگس جنابی صفحات 45-56
    مقدمه و هدف پژوهش

    بی شک هدف اصلی آمایش سرزمین مدیریت مطلوب فضاست از رهگذر تنظیم رابطه انسان، فضا و فعالیت های انسان در فضا، تحقق آمایش سرزمین بیشتر از اینکه مستلزم داشتن یک طرح فنی باشد، مستلزم یک برنامه مدیریت مبتنی بر اصل توازن های اقتصادی و فضایی می باشد، در این صورت است که آمایش سرزمین می تواند تحقق بخش عدالت در فضا و عدالت اجتماعی باشد. امروزه تمرکز شدید جمعیت و فعالیت ها در یک یا چند نقطه جغرافیایی از مشخصه های بارز اکثر کشورهای جهان سوم به خصوص کشور ایران است. عدم توجه به برنامه های بلندمدت و تکیه سیاست گذاران به برنامه های توسعه بخشی و بعضا سطحی از موانع اصلی توسعه متوازن کشور است. هدف این مقاله تبیین ابعاد مختلف مدیریت فضایی در فرایند تهیه برنامه آمایش سرزمین می باشد برای این منظور مطالعه موردی روی شهرستان ملکان متمرکز شده تا بتواند عملیاتی ساختن موضوع را در حد یک شهرستان یا ناحیه نشان دهد تا مبنایی برای سایر مطالعات در مقیاس استان یا منطقه ای باشد.

    روش پژوهش

    نوع این تحقیق کاربردی و روش آن اسنادی- تحلیلی است، در این تحقیق علاوه بر استفاده از نقشه ها در تجزیه تحلیل داده ها، بررسی متغیرها، تهیه جداول و محاسبات، از نرم افزارهای Spss، Auto CadوArc Viewاستفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان می دهد که مولفه اصلی در تحلیل های واقع بینانه آمایش را باید در ساختارهای جغرافیایی جستجو کرد، در واقع سیمای آمایشی کشور به ویژه در سطوح ناحیه ای در درجه اول تابعی از مولفه های طبیعی و در مرحله بعد تابع نظام تخصیص و تصمیم گیری می باشد، در پهنه مورد مطالعه عوامل طبیعی در استقرار فضایی سکونتگاه ها در اولویت اول اهمیت قرار دارند و تحت تاثیر نظام تخصیص، توزیع خدمات و کارکردها در بین دهستان های شهرستان یکسان نیست.

    نتیجه گیری

    در استخراج اسناد توسعه فضایی ضرورت دارد با طراحی و ایجاد بانک اطلاعات از بنیان های جغرافیایی، تحلیل فراگیری از ارتباط نظام اسکان و فعالیت با شرایط طبیعی محیط صورت گیرد و همچنین تحلیل نقاط ضعف نظام تخصیص نقش مهمی در تحقق عدالت در فضا و رفع نابرابری های اقتصادی-اجتماعی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی، توسعه، تعادل ناحیه ای، ضریب آنتروپی، شهرستان ملکان
  • محسن رنجبر*، زهرا خستو، طوبی پیرو صفحات 58-68
    بیان مسیله

     امروزه مفاهیمی چون مشارکت اجتماعی، سلامت در تمامی ابعاد آن، دسترسی به منابع اطلاعاتی و... در توسعه پایدار شهری اهمیت یافته اند. توجه به مردم به عنوان بهره مندان توسعه و دخالت دادن آن ها (مشارکت) در روند توسعه و توجه به تمامی آثار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اقدامات توسعه ای بر زندگی اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

     روش پژوهش

     نوع مطالعه در این پژوهش از نظر مسیر، توصیفی تحلیلی و از نظر هدف کاربردی بوده است. برای گردآوری اطلاعات نیز، از روش میدانی و اسنادی استفاده شده است. در بخش اسنادی، مدارک و اطلاعات موجود در خصوص مکان مورد مطالعه و پروژه ی مورد نظر گردآوری شده و در بخش میدانی نیز وضع موجود در قالب مصاحبه های اکتشافی، مشاهده و بررسی کاربری های عمده، شناسایی گروه های مردمی و در نهایت به گردآوری پرسش نامه های مورد نظر ختم شد. در واقع بررسی پیامدها از طریق روش کمی و پیمایش از ساکنان اطراف پروژه و نیز از روش کیفی و ابزار مصاحبه عمیق در کسب نظرات مسیولان شهرداری منطقه ی 19 و اعضاء شورایاری استفاده شد.

    اهداف پژوهش

     هدف پژوهش ارزیابی آثار و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی ساخت استادیوم فوتبال شهید کاظمی بر ساکنان منطقه ی 19 شهرداری تهران می باشد نتایج تحقیق نشان می دهد که. افزایش روحیه ی ورزش و میل و رغبت نوجوانان و جوانان و جذب آنها به ورزش، کاهش آسیب های اجتماعی و بزه کاری در محله، دسترسی اهالی به امکانات ورزشی و فرصت رفتن به استادیوم و دیدن بازی ها از نزدیک، غنی شدن اوقات فراغت اهالی به خصوص نوجوانان و جوانان، استعداد یابی در میان جوانان و نوجوانان و... از مهم ترین پیامدهای مثبت و ایجاد ترافیک در منطقه، خرید و فروش مواد مخدر در اطراف استادیوم، از بین رفتن آرامش اهالی محله، کاهش امنیت محله (نزاع بین تماشاچیان)، بالا رفتن اجاره بها در محله و... از مهم ترین پیامدهای منفی از نظر ساکنان و نیز اعضاء شورایاری و مسیولان شهرداری بوده است.

    کلیدواژگان: : استادیوم فوتبال شهید کاظمی، ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی (اتاف)، مشارکت اجتماعی، توسعه ی پایدار، شهرداری منطقه ی 19 تهران
  • کامران محمدخانی*، امیرحسین محمد داودی، آزیتا رزاق پرست صفحات 69-81
    مقدمه و هدف پژوهش

     با توجه به این که پژوهش حاضر جهت ارتقاء سطح رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران می باشد، از نوع تحقیقات کاربردی است. هدف پژوهش، بررسی رابطه توانمند سازی روان شناختی، شادکامی با رفتار شهروندی سازمانی می باشد، پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ نحوه اجرا از نوع تحقیقات کمی است.

    روش پژوهش

     جامعه آماری این پژوهش، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، متشکل از 736 نفر و نمونه آماری مشتمل بر 250 نفر است که از طریق روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه توانمند سازی روان شناختی وتن و کمرون (19998)، پرسشنامه شادکامی آکسفورد هیلز و آرگایل (2002) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پادساکف و همکاران (1990) استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی (گام به گام) استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج یافته ها حاکی از آن بود که بین توانمندسازی روان شناختی و شادکامی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    میانگین توانمندسازی روان شناختی، شادکامی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان در حد بالایی است.

    کلیدواژگان: : توانمندسازی روان شناختی، شادکامی، رفتار شهروندی سازمانی
  • افسانه زمانی مقدم*، پیرایه لرپری زنگنه صفحات 83-93
    مقدمه و هدف پژوهش

    با توجه به اهمیت نقش مترو نه تنها به عنوان وسیله حمل نقل عمومی بلکه به عنوان یک مکان عمومی لزوم پژوهش در موارد آموزشی و فرهنگی مشخص می گردد. پردازش به جنبه های آموزشی یکی از خلاءهایی است که با توجه به جدید بودن این وسیله حمل و نقل در کشور ما، به شدت احساس می گردد. اهداف پژوهش عبارتند از: 1) تعیین وضعیت موجود مولفه های آموزشی - اجتماعی متروی شهر تهران؛ 2) تعیین وضعیت موجود مولفه های آموزشی- بهداشتی متروی شهر تهران؛ 3) تعیین وضعیت موجود مولفه های آموزشی- فرهنگی متروی شهر تهران.

    روش پژوهش

    سه بعد اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی به عنوان ابعاد آموزش انتخاب گردید و با مطالعات گسترده میدانی و کتابخانه ای تعداد 10 مولفه و 24 شاخص از ادبیات تحقیق استخراج گردید. ابزار پژوهش، پرسشنامه ای شامل 32 گویه بود که با توجه به جامعه آماری گسترده، یعنی شهروندانی که از مترو شهر تهران استفاده می کنند، تعداد 410 نفر به صورت خوشه ای از مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب تهران انتخاب گردید و از بین کارشناسان فعال در حوزه اجتماعی و فرهنگی مترو تهران تعداد 30 کارشناس به صورت تصادفی انتخاب شدند.

    یافته ها

    بررسی ها نشان داد که از نظر شهروندان، در وضعیت موجود به جز تقویت هویت مذهبی سایر آموزش ها در حد پایین تر از میانگین قرار گرفتند. در حالی که در وضعیت مطلوب به غیر از یک گویه، سایر گویه ها از میانگین بالاتر بودند و بالاترین میانگین در وضعیت مطلوب مربوط به آموزش بهداشت فردی و راه های پیشگیری و کنترل بیماری های همه گیر تعیین شد، و این نشان دهنده نیاز به آموزش در مترو از دید شهروندان است. از دید کارشناسان در وضعیت موجود از 32 گویه ، 16 گویه در حد وسط قرار گرفتند و سایر گویه ها از میانگین پایین تر بودند و بالاترین میانگین همانند نظر شهروندان تقویت هویت مذهبی تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به آنچه بیان گردید آموزش در مترو از دید کارشناسان در سطح بالاتری از دید شهروندان قرار می گیرد. این امر نشان می دهد که با وجود بسیاری از فعالیت های آموزشی که در مترو تهران انجام گرفته است، اما ازدحام جمعیت و شتاب شهروندان موجب عدم توجه کافی آنان به این آموزش ها می گردد، اما کارشناسان به دلیل ماهیت شغلی خود اطلاعات کامل تری دارند. بنابراین این پژوهش می تواند راهنمایی برای کارشناسان جهت بهبود وضعیت آموزش در مترو شهر تهران باشد.

    کلیدواژگان: مترو، مولفه های آموزشی، بعد اجتماعی، بعد بهداشتی، بعد فرهنگی
|
  • Pages 1-12
    Introduction & Objective

    Since some decades ago, developed countries have concentrated on place development issue in from of participation, democratic process in congruence with the needs of the inhabitants. Accordingly, Urban managing of Tehran, being aware of the effective role of local planning in sustainable urban development, have taken measures for execution of area oriented plan.  The present research tries, in addition to evaluation of social factors affecting success of the area oriented plan, to illuminate the role of this plane in sustainable place development.

    Methods

    This plan has been conducted through survey among urban 5 regions of Tehran and the required information was gathered with the help of a questionnaire from all members of consultative assistance of the 29 places of the said region.

    Findings

    The findings acquired from the research showed that the highest success rate of the plan in significantly increased communication between people and urban managers, satisfaction of people with the managers, easier access citizens to services, increased communication between people with local authorities and increased participation of people in urban affairs and in the contrary , they considered the lowest success rate of the plan in assignment of the urban affair of the municipalities of the regions to areas.

    Conclusions

    Place oriented plan has significant role in sustainable urban development. Thus, attention to the social capital present in the place would result in increased participation rate of people in urban programs.

    Keywords: Sustainable place development, Public Participation, Social Capital, Urban Management, Area oriented plan
  • Pages 13-21
    Research Introduction

    In the past half a century the effect of rapid urbanization on the structure of space and population have been observed, the ever growing number of cities and the alteration of village centers into scattered urban areas. This alternative has turned over the balance of space distribution of the population which causes massive social harm.accession rural areas to urban areas causes countless urban management problems, considering that when it comes to social, economic and culture element, there is no compatibility in these populated areas.On the other hand lack of unified rules and regelation in urban and rural areas causes fundamental disagreement in managing this areas which in turn will be the cause of difficulties.Existence of these type of difficulties causes problem which effects urban management to perform its duties. Better services could be provided the current and old citizens with accurate planning towards reducing these problems. recently the process of preparation and passing “ the design of urban district of tehran province plan” and the phenomena of accession of rural areas to the urban areas are effecting the cities of this province.  So this research by study of Islamshahr, one of the biggest cities of Tehran province try to investigate the role of urban management and offer an effective way to mitigate these conflicts.

    Method

    This study uses analytic and descriptive methods with the help of vast documented studies and field studies such as questionnaire regarding the fundamental research question.The statistical community (officials and experts) in order to test the hypothesis with group sampling method, the researcher has identified official of province and the cities as well as 21 skilled experts, 30 questionnaires have been completed.

    Results and Conclusion

    The results of this study will show urban management has a key role in resolving conflicts  incorporation rural into urban areas and urban management with rule-based approach and  management based on the law is effective for adjustment or conflicting.

    Keywords: Urban Management, urban areas, Rural areas, Islamshahr, Shatareh
  • Pages 23-34
    Introduction and Objective

    In recent years urban decay is a new phenomenon in Central part of cities that has been associated with physical and social consequences. Arak is also reflected in inner of Arak city. Purpose of this study is to investigate the characteristics of the socio - economic and population changes in a decade that explained why and how it affected the body from the content (residents).

    Methodology

    Research strategy, deductive, correlation – analytical methods and was used Survey and evaluation of library resources. Study area, inner of Arak city. The sample size determined by using Cochran formula, 350 residents randomly selected 95% confidence level and In order to analyze field data, was used software (SPSS) in tests (Chi-Square) and (Cramer).

    Results

    Physical and socio-economic research findings have been made in two parts. Extreme instability and impermeable fine with 30% of blocks is the components of the physical characteristics. And negative changes in population, decreasing household size, This refinement of the theory and life cycle analysis of the characteristics of dementia in the central areas of the city and has documented countless examples sex ratio, high old group, lower education levels especially among women, and high and predominantly male immigrant rural origin, low-income and jobs is economic – social characteristics of the inner of Arak city and have the correlation between these indices and building deterioration.

    Conclusion

    City development (extension) and inner-city neglect cause of exit the native inhabitants and replacing them by poor social group’s that deterioration inner city as a result of this portion. This can be analyzing by Filtering theory and life cycle analysis. This characteristic has documented countless examples

    Keywords: Physical deterioration, Economic - Social Decline, Inner City, Arak
  • Pages 35-44
    Introduction and Objective

    Balanced regional development is the basis for sustainable development in different aspects of system resources, particularly the industrial capacities, plays an important role in regional development and one of the main objectives of balanced development and deployment of the system of organizing, planning Technology national level to regional level is the space that has been emphasized in all five-year development plans.The main aim of present study is to examine regional development level of Kurdistan, including nine cities, and industrial facility distribution in the area.

    Methods

    literature reviewing, selection of appropriate indicators, statistical methods and Multi-criteria decision making techniques, industrial and regional development of the named cities in 1390 was prioritized

    Results

    The results show that in industrial ranking Sanandaj and Bijar are first and second, respectively, Saghez and Kamyaran ranked last.

    Conclusion

    The results show that the rank of divided city that there is tremendous variation in the level of industrial development of these cities so that 8 of Sanandaj city in the region, the majority of the low level of industrial development are in the city. In addition to the industrial city of Sanandaj and Bijar city the rest of the city and the development of low Z more than it have.

    Keywords: Industrial development, Regional Development, Kurdistan province, TOPSIS
  • Pages 45-56
    Introduction and Objective

    Undoubtedly optimal management of space in terms of regulating the relationship among human being, space and human activities in the space is the main objective of spatial planning. Materialization of spatial planning more than having a technical plan depends on a management plan based on the economic and spatial balances which allows it to realize equity in space and social equity. Nowadays, intense concentration of population and activities in one or more geographical spots features most Third World countries including Iran. Underestimating long-term plans and relying on development-based and sometimes superficial plans are among main obstacles of realization of balanced development of Iran. This study aims at analyzing different dimensions of the spatial management necessary for preparing process of spatial planning program. To do so, we concentrated our study on Malekan Township where let us to indicate the operationalization of the issue at the level of a township or region. It also became a basis for other studies in provincial or regional scales.

    Methodology

    As an applied research, a documentary-analytical method was used in this study. Besides maps SPSS, Auto Cad and Arc View programs were used for analyzing data, variables, preparing tables and doing calculations.

    Results

    Our findings showed that the main component of the realistic analyses of spatial planning must be sought in the geographical structures. In fact our country’s spatial planning appearance particularly in the regional levels is initially a function of the natural components and secondly a function of allocation and decision making system. Natural elements are the first priority for spatial establishment of settlements in the studied area and regarding the allocation system services and applications are not divided similarly among different villages of the township.

    Conclusion

    Providing a pervasive analysis of the relation between settlement system and activity with the environmental condition through designing and developing a databank consisting of geographical foundations is necessary for extracting spatial development documents. Again, analysis of weak points of allocation system will play a key role in realizing equity in space and solving socioeconomic inequalities.

    Keywords: planning, development, Regional Balance, Entropy Index, Malekan township
  • Pages 58-68
    Introduction and Objective of research

    Concepts such as social participation, health in all its Dimensions, access to information and resources ... Are important in sustainable urban development.As beneficiaries of the people and their involvement (participation) in the development process and the entire social, cultural and economic development of the social life is very important.

    Methods

    In this study the research, analytical, and the purpose of the application. For the data collection, field procedures and documents used.The documents and information of the location of the project has been collected and studied the current situation in the field of exploratory interviews, observations and review of applications, the identification of groups of people and the questionnaires collected.The impact of scrolling through quantitative and qualitative methods and tools as well as residents of the project and in-depth interviews with municipal officials, business ideas and members of District 19 councils, were used.

    Research Objectives

    This study evaluated the effects of social and cultural consequences of the region's 19 municipalities Tehran soccer stadium martyr Kazemi isthe results show that. Boost morale and willingness sports and youth and attract them to exercise, reduce social harm and crime in the neighborhood , residents have access to sports facilities and the opportunity to go to the stadium and see the games close, especially young people and enriching leisure youth , talent among young people and ... The most positive outcomes .Traffic in the area of drug dealing around the stadium, the neighborhood residents to calm down neighborhood security (conflict between the audiences), the rent going up in the neighborhood and most of the residents and the negative consequences members of municipal councils and authorities.

    Keywords: football stadium martyr Kazemi, cultural, social impact assessment (csia), Corporate social responsibility, Sustainable development, Region 19 of Tehran Municipality
  • Pages 69-81
    Introducing

     The purpose of present research was to study the relationship between psychological empowerment; Happiness with Organizational citizenship behavior, an descriptive research with a correlational approach was conducted among the staff of Science and Research Branch of Islamic Azad University in Tehran.

    Method

    The sample included 250 staff who were selected using proportional stratified sampling. For gathering the data, it has been used Psychological empowerment questionnaire, Oxford Happiness Questionnaire and Organizational citizenship behavior questionnaire. Collected data were analyzed through the SPSS software by using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlational and Stepwise regression).

    Findings

    The results show that there is a meaningful relation between Psychological empowerment, Happiness with Organizational citizenship behavior.

    Conclusion

    the average of Psychological empowerment, Happiness and Organizational citizenship behavior among staff is higher than medium.

  • Pages 83-93
    Introduction and Objective of research

     According to Metro importance not only as a means of public transportation, but as a public place, need for research on educational and cultural issues are identified. Processing to educational aspects is one of the gaps that are strongly felt because the subway system is new in our country. Objectives of the study include:Determination of present situation of educational – social components of Tehran subway Determination of present situation of educational – hygienic components of Tehran subway.Determination of present situation of educational – cultural components of Tehran subway

    Research methods

    Three dimensions, social dimension, hygienic dimension and cultural dimension, were selected as learning dimensions. The research was conducted through questionnaire including 32 items and was distributed between statistical population of 420 persons from north, south, east and west parts of the city, and also 30 persons from experts in social and cultural fields randomly.

    Finding

    The studies reveal that from the citizens' point of view, at the present situation, except the religion individuality fortifying, the other trainings are on the level lower than average. While at the beneficial situation the items were at a level higher than average except one. The healthcare and the previsions of diseases ways were determined as the highest one. From the citizens' point of view, this indicates the need to training in metro. From the experts' point of view in the current situation, 16 items out of 32 were in the average level and other items were lower than average and the highest one was fortifying religious individuality.

    Results

    According to what was stated, education in subway placed at a higher level from the experts' point of view compared to citizens’ idea. This indicates that there are many educational activities that took place in Tehran metro, but the crowds and over hastiness lead to citizens are not paying sufficient attention to this educational activities, but experts have complete information due to the nature of their job. So this research could be a guide for experts to improve education in Tehran metro.

    Keywords: Metro, educational component, social dimension, hygienic dimension, and cultural dimension